Європейський суд з прав людини визнав дії співробітників Державної пенітенціарної служби України щодо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко законними. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДПтСУ.

«Судом визнано, що Тимошенко приділялася значна увага з боку української влади, яка доклала зусиль значно більших, ніж зазвичай передбачається заходами з охорони здоров'я для всіх ув'язнених», - заявили у відомстві.

У ДПтСУ нагадали, що в листопаді та грудні 2011 року представники Європейського комітету з попередження тортур відвідали Київський СІЗО, де утримувалася Тимошенко, і не виявили жодних підстав для занепокоєння щодо стану здоров'я та медичного супроводу ув'язненої.

Суд також визнав неприйнятною скаргу Тимошенко стосовно цілодобового відеоспостереження за нею в лікарні, а також надуманого побиття під час перевезення до лікарні 20 квітня 2012 року.

«Таким чином, Європейський суд з прав людини офіційно підтвердив відсутність фактів катувань чи нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання щодо Тимошенко», - зазначає прес-служба.

Як наслідок всі заяви з боку самої Тимошенко та її захисників були упередженими, необ'єктивними та безпідставно компрометували дії співробітників ДПтСУ.

Як повідомляв ForUm, 30 квітня Європейський суд з прав людини встановив порушення двох статей Конвенції з прав людини у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418