Меморіали, подібні Алеї військової слави у Києві, повинні з'явитися і в інших регіонах України. Таке переконання, як повідомляє кореспондент ForUm'у, висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході церемонії відкриття пам'ятників двічі Героям Радянського Союзу Георгію Береговому та Амет-Хану Султану.

Він підкреслив, що відкриття цих пам'ятників - досить вагома подія, оскільки на цьому повинні виховуватися наступні покоління.

«Сьогодні знаменна подія - це відкриття двох бюстів героїв Великої Вітчизняної війни, двічі Героїв Радянського Союзу, людей, чий подвиг повинен нас надихати і надихати на те, щоб бути чесними захисниками нашої Батьківщини», - підкреслив Азаров.

За словами прем'єр-міністра, надалі будуть встановлені також пам'ятники танкістам, піхотинцям і партизанам.

Створення Алеї військової слави, вважає Азаров, призначене насамперед для сьогоднішнього і майбутнього поколінь.

«Це не потрібно самим героям. Це потрібно майбутнім поколінням, щоб вони завжди знали, що жоден із героїв не буде забутий. На прикладі цих людей нащадки будуть виховувати найкращі якості, які вкрай необхідні нам зараз: патріотизм, любов до Батьківщини, готовність до самопожертви. Те, чого у нас останнім часом дуже мало», - сказав прем'єр-міністр.

Азаров зазначив, що пам'ять про героїв закладає фундамент самої держави.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що перша черга Алеї буде створена до 70-річчя визволення Києва та України від німецько-фашистських загарбників, а весь комплекс буде завершено до початку 2015 року - до 70-річчя Перемоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

580