Прокурор Дніпропетровської області доручив здійснення досудового розслідування за фактом загибелі у Дніпродзержинську у каналізаційному колодязі 2-річного хлопчика прокуратурі міста.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області, постанову було прийнято прокурором після вивчення матеріалів кримінального провадження, розпочатого Заводським райвідділом внутрішніх справ Дніпродзержинська щодо службових осіб комунального підприємства «Дніпродзержинський міськводоканал» за фактом неналежного забезпечення експлуатації каналізаційної системи за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

«Встановлено, що майже за дві доби слідчим не вжито заходів щодо встановлення та допиту свідків події, не допитані посадовці КП «Міськводоканал», не виконані й інші необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення фактичних обставин кримінального злочину. Тому досудове розслідування даного кримінального провадження визнано неефективним», - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим, відповідно до ч.5 ст.36 Кримінально-процесуального кодексу України, постановою прокурора області здійснення даного досудового розслідування доручено прокуратурі м.Дніпродзержинська.

Крім цього, прокуратура області ініціювала та організувала перевірки комунальних підприємств, підприємств зв'язку та інших власників та балансоутримувачів інженерних мереж люкового господарства щодо залучення відповідних фахівців до належного утримання комунікацій, у ході якої буде проведено інвентаризацію всіх наявних споруд, вжиті всі необхідні заходи для недопущення аналогічних порушень надалі.

Як повідомляв ForUm, 28 квітня у Дніпродзержинську на Комсомольському проспекті впав у відкритий каналізаційний колодязь глибиною до 5 м дворічний хлопчик і був віднесений стічними водами по колектору. Тіло дитини знайшли наступного дня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291