Представник Європейського суду з прав людини Родерік Лідделл констатує, що рішення суду про визнання незаконним рішення про арешт екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко сторони можуть оскаржити протягом трьох місяців. Про це він повідомив у коментарі телеканалу БТБ.

«Пані Тимошенко подала багато заяв. Зокрема, вона скаржилася на умови її утримання, на те, що їй не надавали медичну допомогу належного рівня. Обидві ці скарги відхилили, тому що суд визнав їх необгрунтованими», - сказав він.

Крім цього, за його словами, європейська Феміда відхилила скарги Тимошенко щодо нібито катування та надання неналежної медичної допомоги.

«Ще одна заява стосувалося насильницького переміщення до лікарні. Суд не виявив суттєвих порушень, взявши до уваги те, що вона відмовилася пройти медичне обстеження для встановлення факту нанесення тілесних ушкоджень», - зазначив Лідделл.

Він також підкреслив, що рішення суду про визнання незаконним рішення про арешт екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко сторони можуть оскаржити протягом 3 місяців.

У свою чергу, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський заявив, що це було очікуване рішення.

Нагадаємо, що сьогодні ЄСПЛ визнав незаконним рішення про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Разом з цим, суд визнав законність дій Державної пенітенціарної служби. У рішенні Феміди сказано, що Тимошенко приділялася значна увага з боку української влади, яка доклала зусиль значно більших, ніж зазвичай передбачається заходами з охорони здоров'я для всіх ув'язнених.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347