Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов провів зустріч з послом Республіки Болгарія в Україні Красиміром Мінчевим і болгарською делегацією, у складі якої були представники бізнесу, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Прасолов відзначив давні традиції українсько-болгарського співробітництва і запевнив, що зустріч сприятиме подальшому розвитку двосторонніх відносин.

«Ми вдячні Болгарії за підтримку і практичне сприяння у реалізації євроінтеграційної стратегії України. Ми приділяємо особливу увагу питанню підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, яка включає і створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом», - сказав Прасолов.

Він також зазначив, що Болгарія є найбільшим торговельно-економічним партнером нашої країни у Балканському регіоні. І Україна зацікавлена ​​ у подальшому розширенні українсько-болгарського торговельно-економічного співробітництва.

«Болгарська Республіка традиційно є для нас важливим і надійним торговельним партнером. Хочу зазначити, що за підсумками 2012 року зовнішньоторговельний оборот товарів і послуг між Україною і Республікою Болгарія склав 916 млн дол США. Безумовно, у нас є невикористані резерви. Зокрема, обом сторонам необхідно активно розвивати виробничу кооперацію, взаємне інвестування, міжрегіональне економічне співробітництво», - підсумував Прасолов.

Нагадаємо, за 2012 рік експорт українських товарів та послуг до Республіки Болгарія склав 613 млн дол США, імпорт болгарських товарів і послуг в Україну - 300 млн дол Позитивне сальдо за цей період - 313 млн дол США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276