До охорони порядку на травневі свята планується залучити близько 100 тис. правоохоронців.

Як повідомляє прес-служба МВС, з 30 квітня за наказом міністра внутрішніх справ у центральному апараті МВС та підрозділах на місцях цілодобово працюватимуть оперативні штаби з метою відстеження ситуації у регіонах.

1-2 травня прогнозується проведення близько 550 заходів за участю понад 260 тис. осіб. Для забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян будуть задіяні близько 6,5 тис. працівників ОВС.

На Великдень планується залучити понад 30 тис. працівників міліції та 4 тис. військовослужбовців внутрішніх військ МВС для забезпечення правопорядку. З них 1,7 тис. нестимуть службу у столиці.

9 травня порядок у державі будуть забезпечувати 30 тис. міліціонерів. Вони також будуть охороняти меморіальні комплекси, братські могили, обеліски та пам'ятники, біля яких заплановано проведення урочистостей.

У поминальні дні, з 9 по 19 травня, будуть залучатися близько 24 тис. працівників міліції та 3,5 тис. військовослужбовців внутрішніх військ МВС. На сільських кладовищах охорону громадського порядку забезпечать дільничні інспектори міліції спільно з представниками сільських і селищних рад та громадськими помічниками дільничних.

Як раніше повідомляв ForUm, військовослужбовці внутрішніх військ під час травневих свят будуть нести службу в посиленому режимі.

Під час травневих свят Державтоінспекція України також працюватиме у посиленому режимі.

Кабінет Міністрів рекомендував підприємствам зробити вихідними 3 і 10 травня у 2013 році. Зокрема, Кабмін рекомендує перенести робочий день з п'ятниці, 3 травня, на суботу, 18 травня, і з п'ятниці, 10 травня, на суботу, 1 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406