Ленінський районний суд Пермі у вівторок засудив до 9 років і 10 місяців позбавлення волі Анатолія Зака, головного фігуранта кримінальної справи про пожежу в нічному клубі «Кульгавий кінь», передає кореспондент РАПСІ із залу суду.

Суд порахував, що фактичний власник закладу Зак надавав послуги, які не відповідають вимогам безпеки життя і здоров'я споживачів. Арт-директор клубу Олег Феткулов, визнаний винним у наданні послуг, які не відповідають вимогам безпеки життя і здоров'я споживачів, засуджений до шести років колонії. Виконавчий директор клубу Світлана Єфремова засуджена на чотири роки позбавлення волі, повідомляє РІА «Новости».

Піротехніки Ігор та Сергій Дербеньови засуджені до чотирьох років і десяти місяців позбавлення волі та до п'яти років відповідно. Крім того, засуджені не зможуть протягом трьох років займатися діяльністю, пов'язаною з піротехнікою.

У ніч на 5 грудня 2009 року на ювілейній вечірці пермського клубу «Кульгавий кінь» сталася велика пожежа. У день події і в наступні кілька місяців від опіків і отруєння продуктами горіння померли 156 людей, ще близько сотні отримали травми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267