В Інтернеті з'явилося відео, на якому видно, як президент Туркменістану впав з коня під час скачок, хоча чиновники намагалися перешкодити поширенню інформації про цей інцидент.

Гурбангули Бердимухамедов упав невдовзі після того, як переміг в одному із заїздів на скачках, що проходили 28 квітня на честь Дня туркменського скакуна.

На відео видно, як президента відвозять у кареті «швидкої допомоги», а потім він з'являється неушкодженими перед публікою, яка аплодує, пише «ВВС».

Присутнім на заході журналістам наказали видалити ці кадри, і місцеві ЗМІ повідомили лише те, що президент виграв скачки.

Нагадаємо, президент Туркменістану брав участь у так званому «забігу наставників» (вік наїзників у ньому не повинен бути менше 30 років). Довжина дистанції склала один кілометр. Всього в заїзді значилися сім скакунів, чиї власники внесли найбільші грошові внески за участь у перегонах. Після того, як коней вивели на бігові доріжки, суддівська колегія оголосила, що до неї звернувся глава держави, який побажав брати участь у забігу як наїзник, і що його прохання було задоволене.

Бердимухамедов, як сказано у повідомленні, виступав під третім номером на своєму ахалтекинцеві Беркарарі (Могутній). Як передає РІА «Новости», він прибув до фінішу першим з результатом в одну хвилину і 21,2 секунди. Його найближчий суперник пройшов дистанцію за хвилину 21,9 секунди.

Загальний призовий фонд забігу склав більше 13 мільйонів доларів (тоталізатор на перегонах у Туркменістані почав діяти з осені 2011 року). 85 відсотків від цієї суми встановлено за перше місце, 10 відсотків - за друге і п'ять відсотків - за третє. Таким чином, глава держави за свою перемогу отримав більше 11 мільйонів доларів. Бердимухамедов заявив, що передасть ці гроші на розвиток конярської галузі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322