Те, що переговори між Україною та ЄС вийшли на рівень обговорення економічних питань, свідчить про готовність Євросоюзу до позитивного рішення про Асоціацію. Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський, коментуючи попередні підсумки візиту першого віце-прем'єра Сергія Арбузова до Брюсселя для проведення переговорів з представниками Європейської Комісії.

«Раз європейці продовжують говорити з нами про економічні речі, вони явно демонструють, що двері в ЄС для нас відчинені, і вони готові продовжувати співпрацю. Я вважаю, що цей режим переговорів нагадує підготовку до позитивного рішення про підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Якщо на рівні першого віце-прем'єра проходять такі важливі переговори, це означає, що якийсь попередній політичний консенсус знайдений. Тому я до таких переговорів ставлюся як до підготовки до позитивного рішення», - сказав Погребінський.

Нагадаємо, сьогодні завершується візит першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова до Брюсселя. У ході цієї поїздки він обговорив з представниками ЄК питання створення ЗВТ, розширення торговельного співробітництва, збільшення інвестицій, залучення передових технологій для модернізації економіки, а також низку проблемних питань, з якими стикаються європейські компанії в Україні. Для цього була проведена спеціальна зустріч з представниками великого європейського бізнесу. Крім того, Арбузов розповів про хід реалізації реформ, які є обов'язковою умовою для підписання угоди про Асоціацію.

15 травня поточного року Єврокомісія має прийняти попереднє рішення про можливість укладення УА з Україною. Цей же документ передбачає і створення Зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262