Протягом трьох місяців в Україні діють нові тарифи на ветеринарні послуги.

Їхня вартість була знижена для того, щоб селяни могли дозволити собі скористатися платними послугами ветеринарних лікарів. Тому в Державній ветеринарній і фітосанітарній службі переконані, що тепер вартість ветеринарних послуг доступна і для одноосібників.

У лютому поточного року Міністерство аграрної політики і продовольства затвердило наказ, в якому визначило тарифи на послуги, що надаються спеціалістами ветеринарної медицини. Вартість ветеринарних послуг була переглянута і зменшена.

Сьогодні за клінічний огляд корови і коня платять 12 гривень, за свиню доведеться заплатити 10 гривень. За клінічний огляд дрібної рогатої худоби селяни платитимуть 9 гривень, птиці - 1,5 гривні, бджолосім'ї - до 17,5 гривні, риби - майже 4 гривні, собаки чи кота 11,5 гривні.

Також значно впав у ціні процес ідентифікації худоби. На цей крок пішли для того, щоб взяти на облік якомога більше тварин. Так, ідентифікація коштує 24 гривні 80 копійок. Знизити ціну до мінімуму на послугу вдалося завдяки тому, що ветеринарний паспорт та ветеринарна картка, що були раніше документами суворої звітності, втратили цей статус.

«Ми створили всі умови для того, щоб ця послуга стала доступною для одноосібників. І дійсно, до ветеринарів звернулося багато одноосібників, які тримають худобу, для того щоб зареєструвати та ідентифікувати її. Завдяки цьому не тільки забезпечується стабільна епізоотична ситуація в країні, а й селяни отримують можливість мати дотацію за утримання молодняку ​​ ВРХ», - зазначив глава Держветфітослужби Володимир Горжеєв.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк зазначав, що стабілізації ситуації у галузі тваринництва сприяло спрощення у 2012 році процедури ідентифікації худоби і зменшення вдвічі її вартості. Глава відомства підкреслював, що проведення ідентифікації дозволяє господарям отримати доступ до державних дотацій. У свою чергу, держава таким чином забезпечує контроль якості продукції у ланцюжку «з лану до столу».

Крім цього, за словами Присяжнюка, для забезпечення населення якісною продукцією на підприємствах впроваджується система НАССР. А вітчизняне законодавство адаптується до європейських вимог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259