Міністр закордонних справ України Леонід Кожара 6-9 травня перебуватиме у США з робочим візитом.

Про це сказав на брифінгу в.о. директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

Програмою перебування в Нью-Йорку передбачається зустріч міністра з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, брифінг у Раді Безпеки ООН, на якому будуть представлені пріоритети головування України в ОБСЄ.

Також Кожара проведе зустрічі в Генеральному консульстві України в Нью-Йорку з усиновленими українськими дітьми та їхніми американськими родинами, а також з представниками української та єврейської громад США.

На 8 квітня в місті Вашингтоні запланована зустріч Кожари з державним секретарем США Джоном Керрі, повідомляє «УНІАН».

Крім того, міністр візьме участь у слуханнях у Гельсінкській комісії при Конгресі США з пріоритетних питань українського головування в ОБСЄ, проведе зустрічі з членами Конгресу США, представниками бізнес-кіл та української діаспори США.

Заплановані також зустрічі з відповідними американськими структурами, в тому числі з представниками національної паркової служби США для обговорення питання спорудження у місті Вашингтоні пам'ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Кожара виступить з промовою на круглому столі, організованому Національним демократичним інститутом, та проведе зустріч з президентом цього закладу, колишнім держсекретарем США Мадлен Олбрайт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273