Північна Корея припинила роботи з підготовки до запуску ракет «Мусудан», що почалися кількома тижнями раніше, пишуть японські ЗМІ.

Згідно з їхньою інформацією, приблизно з 20 квітня іноземні розвідслужби не зуміли перехопити жодного радіоповідомлення, що свідчить про підготовку до запуску.

Зазвичай перед запусками ракет північнокорейські військові обмінювалися даними телеметрії, а також тестували радарні системи для відстеження траєкторії ракет, пише «Lenta.ru».

Розгортання двох комплексів «Мусудан» на сході Північної Кореї почалося в перших числах поточного місяця. Іноземні розвідки тоді зафіксували підвищену активність та інтенсивний радіообмін в районі передбачуваного пуску.

Підготовка до ракетних запусків у КНДР почалася на тлі чергового загострення ситуації на Корейському півострові, викликаного випробуванням ядерної зброї у Північній Кореї і спільними з США навчаннями у Південній.

У рамках цього протистояння Пхеньян закрив промисловий парк Кесон, у якому з 2004 року північнокорейські робітники працювали на підприємствах, створених південнокорейськими бізнесменами. Після закриття Сеул евакуював усіх своїх співгромадян із Кесона.

Як раніше повідомляв ForUm, Південна Корея покликала КНДР за стіл переговорів.

КНДР у черговий раз відкинула запропоновані Вашингтоном умови для початку переговорів щодо денуклеаризації Корейського півострова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241