Україна перебуває на завершальній стадії виконання першої (законодавчої) фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом. Про це повідомив на брифінгу в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, з метою остаточного завершення цієї фази необхідно прийняти відповідні закони у сферах боротьби з корупцією, захисту персональних даних та боротьби з дискримінацією.

Перебийніс нагадав, що зараз всі законопроекти перебувають на розгляді Верховної Ради, повідомляє «УНІАН».

Він також нагадав, що 18 квітня парламент прийняв кілька законів, спрямованих на врегулювання відносин у сфері боротьби з корупцією.

Перебийніс поінформував, що МЗС вже готує третю доповідь щодо прогресу України у виконанні першої (законодавчої) фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, який планується передати органам Європейського Союзу після остаточного прийняття Верховною Радою відповідних законів.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Євросоюзом про внесення змін до договору про спрощення оформлення віз.

18 квітня Європейський парламент дав згоду на набуття чинності Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення порядку видачі віз громадянам України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334