Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що депутати міських рад Львова та Івано-Франківська, які прийняли рішення про визнання 9 травня Днем скорботи, є духовними спадкоємцями фашистської ідеології. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив після зустрічі з активом громадських патріотичних клубів.

«Так, вони сумують. Тому, що вони є духовними спадкоємцями цієї людиноненависницької ідеології. І тому ми зробимо все, щоб паростки цього нацизму в нашій країні не проростали», - сказав Азаров.

Крім того, він зазначив, що рішення Львівської та Івано-Франківського міськрад суперечать принципам європейської політики, повідомляє «УНІАН».

«Окремі органи місцевого самоврядування всупереч чинному законодавству в країні приймають рішення, що виходить за рамки їхньої компетенції. Хто їм дозволяв встановлювати чи скасовувати загальнодержавні свята? Ніхто не дозволяв. У жодній європейській країні це неможливо. Про яку європейську інтеграцію говорити там, де органи самоврядування порушують чинну Конституцію», - сказав Азаров.

Він зазначив, що 9 Травня є великим святом для радянського народу і народів країн СНД.

На думку прем'єра, рішення Львівської та Івано-Франківської міськрад є аморальним.

«Ну що може бути більш аморальним. Чому це свято 9 Травня? Тому що воно поставило хрест на людиноненависницькій ідеології, насамперед, хрест на теорії переваги однієї раси над іншою», - підкреслив Азаров.

За словами Азарова, перемога у війні забезпечила розвиток цивілізації на роки і десятиліття вперед.

«У нас є День скорботи - це 22 червня, коли на нас звалилася така страшна біда, і тому 22 червня ми схиляємо голови і сумуємо, а 9 Травня було і є великим святом. І нікому не дозволено самостійно змінювати рішення, що приймаються на державному рівні», - підкреслив Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, Львів та Івано-Франківськ прийняли рішення про оголошення 8-9 травня днями скорботи за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарних режимів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

983