На виплати ветеранам до Дня Перемоги виділено 54 млн грн з державного і 40 млн грн з бюджету Києва. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу повідомила директор Департаменту соціальної політики КМДА Тетяна Костюренко.

«Загальна кількість ветеранів становить близько 80 тис. осіб, і з державного бюджету ми отримали на виплати для них 54 млн грн», - повідомила вона.

За словами Костюренко, цього року виплати від держави складуть від 135 грн для учасників війни і до 2415 грн Героям Радянського Союзу та інвалідам війни I групи.

Крім того, вона зазначила, що ветерани також отримають від 200 до 1500 грн з міського бюджету.

Костюренко також повідомила, що вперше до 9 Травня грошову допомогу в розмірі 1 тис. грн отримають герої оборони Києва, і по 900 грн - ветерани підпільно-партизанського руху та постраждалі внаслідок трагедії Бабиного Яру.

Також, за її словами, ветерани отримають від КМДА путівки до бальнеологічної лікарні в Києві, у будинках-пансіонатах для ветеранів влаштують святкові обіди та концерти і забезпечать одиноких громадян подарунками не тільки до Дня Перемоги, а й до Великодня.

Крім того, Костюренко повідомила, що цього року міська влада виділила 1 млн грн (по 100 тис. грн на кожен район) для проведення ремонту квартир ветеранів.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник голови правління Пенсійного фонду України Валентина Никитенко заявила, що Українців очікує підвищення пенсій.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256