Під час святкування Дня Перемоги киян чекає нетрадиційна програма. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив головний режисер урочистих заходів святкування 9 Травня в столиці Анатолій Солов'яненко.
 
За його словами, після підняття державного прапора на флагштоку на Майдані Незалежності о 9.00 відбудеться дефіле військових духових оркестрів. «Це буде дуже цікаве театралізоване дійство за участю колективів Міноборони, Державної прикордонної служби, МВС, які пройдуться по Хрещатику, виконуючи популярні мелодії.
 
Після цього по Хрещатику проїде відреставрована військова техніка часів Другої світової війни, а також у супроводі духового оркестру у військовій формі пройдуть учасники військово-історичної ходи», - розповів він.
 
Після цього, з 10.00 до 11.00, на Майдані Незалежності відбудеться концертна програма Академічного ансамблю пісні і танцю МВС України, а до 19.30 киян вітатимуть кращі колективи з усіх областей України.
 
О 19.30 виступить Київський муніципальний духовий оркестр, о 20.00 - Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. Вірського, о 21.00 - Ансамбль пісні і танцю Збройних сил України, а о 21.45 на майданчику біля готелю «Україна» розпочнеться вогненно-повітряне шоу, яке закінчиться салютом з Труханового острова.
 
Також, за словами Солов'яненка, для ветеранів о 13.00 розпочнеться святкова програма в Національному музеї історії Великої Вітчизняної війни. У меморіальному комплексі буде запалено Вогонь слави, покладені гірлянди Військової слави, відбудеться концертна програма «Пісні Перемоги». Також ветеранів запросять скуштувати страви польової кухні, нагородять подарунками та сувенірами. 
 
За інформацією заступника голови КМДА Віктора Коржа, на концертну програму в День Перемоги витратять близько 1 млн грн.
 
Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

447