Будівля, в якій були проведені демонтажні роботи, не належить київській вчительці Ніні Москаленко, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС у Києві.

Згідно з повідомленням, вчора, 29 квітня, о 12.00 у міліцію надійшло повідомлення, що на провулку Землянському, 14/26 невідомі пошкодили паркан і частину будинку.

«До міліції звернувся чоловік, який на громадських засадах здійснює охорону території, що належить Москаленко. За його словами, за час її відсутності за місцем проживання, невідомі почали проводити демонтаж дерев'яних конструкцій будівлі і частини огорожі», - повідомили в міліції.

Як з'ясували правоохоронці, насправді демонтажні роботи були проведені в частині будинку, яка за рішенням суду належить іншій особі, а не родині Москаленко.

Незважаючи на відсутність заяви від власника цієї частини приміщення, на місці події співробітники міліції провели низку першочергових слідчих дій, як свідків опитали кількох чоловіків, які перебували на території приватної садиби. У бесіді з довіреною особою власника частини приміщення було встановлено, що вона, за дорученням власника, найняла робітників для проведення робіт виключно на території її довірителя.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна». Розпочато досудове слідство.

За даними ЗМІ, у понеділок рейдери увірвалися в будинок вчительки Ніни Москаленко і викинули з будинку її речі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219