З початку року всі категорії господарств виробили майже 2,1 мільйона тонн молока, що на 24,5 тисячі тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«З січня 2013 року в Україні вироблено майже 2,1 млн тонн молока всіма категоріями господарств. А це на 24,5 тисячі тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Якщо подивитися в розрізі категорій господарств, то найбільше молока виробили в господарствах населення - 1,5 мільйона тонн. Сільгосппідприємства виробили 581 тисячу тонн молока, що на 2,8% більше порівняно з минулим роком», - зазначив Присяжнюк.

Глава відомства додав, що виробництво молока в господарствах населення залишається стабільним. При цьому на сьогодні важливим завданням залишається підвищення якості молока, заготовленого у населення, що забезпечить зростання закупівельної ціни на нього.

«Зараз молоко, що закуповується у селянських господарств, коштує в середньому 2552 гривні за тонну. Однак це молоко - II сорту. І щоб селяни отримали за здане молоко велику ціну, необхідно підвищувати його якість. Забезпечити це можна дієвими економічними методами. Так, держава і надалі буде компенсувати вартість придбаних селянами установок індивідуального доїння. З початку року за цією програмою спрямовано понад 3 мільйонів гривень», - повідомив Присяжнюк.

Також міністр зазначив, що підвищити товарність молока допоможе створення сімейних ферм і молочних кооперативів. Вони сприятимуть залученню сучасних технологій для виробництва молока, а отже, забезпечать високі закупівельні ціни на нього.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217