Українська система надання адміністративних послуг недосконала і все ще потребує модернізації. Уряд активно працює над завершенням її реформи.

Про це заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов під час вчорашньої зустрічі в Брюсселі з Мароша Шефчовичем, віце-президентом Єврокомісії, членом Європейської комісії з питань міжінституційних відносин та управління.

«Проведення адміністративної реформи супроводжується корінними змінами в системі надання адміністративних послуг, яка в останні роки характеризувалася низкою недоліків. У жовтні минулого року Верховна Рада України ухвалила закон «Про адміністративні послуги», який визначив правові засади реалізації прав і свобод фізичних та юридичних осіб у сфері адміністративних послуг, організаційне забезпечення їх надання, основні вимоги до їх надання», - розповів Арбузов.

Він зазначив, що продовження реформи ще вимагає внесення змін до законодавства, зокрема на рівні відомчих та урядових актів. Крім того, як сказав перший віце-прем'єр, планується посилити відповідальність чиновників усіх рівнів за порушення в сфері надання адміністративних послуг.

«У зв'язку з цим дуже важливим є відновлення взаємодії з ЄС для реформування системи державної служби в Україні», - сказав Арбузов на зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Шефчовичем.

Сергій Арбузов також висловив сподівання на продовження плідного діалогу з Марошем Шефчовичем надалі і запросив його здійснити візит в Україну в зручний час.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205