Про перспективи початку поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС та про шляхи узгодження існуючих проблем у торговельній сфері між сторонами йшла мова під час зустрічі української делегації на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим з Комісаром ЄС з питань торгівлі Карлом де Гухтом, повідомили в прес-службі чиновника.

Зокрема, Арбузов зазначив, що окремі чутливі для ЄС торгові питання не повинні жодним чином бути стримуючим фактором для підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Була підкреслена готовність в стислі терміни знайти спільно з європейською стороною взаємоприйнятні рішення для їх врегулювання.

Сторони також приділили увагу прогресу у виконанні українською стороною реформ, передбачених у порядку денному про асоціацію Україна-ЄС.

Під час зустрічі порушувалися питання підготовки до імплементації поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС.

Серед інших питань, що обговорювалися під час зустрічі, - важливість організації потужної інформаційно-роз'яснювальної кампанії серед українського та європейського бізнесу з практичного функціонуванню ЗВТ. Окрему увагу було приділено крокам Уряду України, спрямованим на покращення бізнес-клімату.

Арбузов запросив комісара ЄС здійснити візит в Україну найближчим часом. Запрошення було з вдячністю прийнято.

Нагадаємо, з 29 квітня 2013 р. перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов перебуває у Брюсселі з першим робочим візитом. До складу делегації України увійшли міністр фінансів Юрій Колобов, міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, заступник глави Нацбанку України Микола Удовиченко, урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.

Як раніше повідомляв ForUm, за словами Арбузова, Україна зацікавлена ​​у створенні зони вільної торгівлі з Євросоюзом і розраховує не тільки на зростання власного експорту, але і на імпорт з ЄС передових технологій, збільшення обсягу інвестицій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227