Україна зацікавлена ​​у створенні зони вільної торгівлі з Євросоюзом і розраховує не тільки на зростання власного експорту, але і на імпорт з ЄС передових технологій, збільшення обсягу інвестицій. Про це заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов під час сьогоднішньої зустрічі в Брюсселі з Карлом де Гухтом, членом Європейської Комісії з питань торгівлі.
 

«Ми розраховуємо, що функціонування поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС дозволить Україні не тільки розширити свої експортні ринки, але і наростити імпорт передових технологій для прискореної модернізації як складової стабільного зростання економіки», - заявив Арбузов.

Також він підкреслив, що створення зони вільної торгівлі спростить ведення бізнесу в Україні і для європейських компаній. «Для європейських експортерів та інвесторів створення зони вільної торгівлі з Україною усуне значне число бар'єрів, у тому числі у вигляді недосконалого законодавства та практики його застосування, створить рівні правила гри на основі норм і стандартів ЄС і таким чином відкриє нові бізнес-можливості в Україні» , - сказав перший віце-прем'єр.

Він підкреслив, що створення ЗВТ з ЄС є одним з ключових зовнішньоекономічних пріоритетів України, а уряд зараз активно працює у напрямі реформування фіскальної і податкової систем, що має поліпшити бізнес-клімат в країні.

Нагадаємо, Євросоюз є одним з ключових торговельних партнерів України і займає більше третини в обсягах українського експорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230