Терміни впровадження і виготовлення марок акцизного збору нового зразка змінені. Таке рішення уряд ухвалив сьогодні, 29 квітня, внісши відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013р. №188, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Нові марки будуть введені з 1 серпня замість 1 травня 2013. Крім того, Міндоходів повинно до 20 липня забезпечити виготовлення марок акцизного податку нового зразка та припинити до 1 серпня 2013 р. продаж марок попереднього зразка», - йдеться в повідомленні.

Терміни введення і виготовлення марок акцизного збору нового зразка змінені з урахуванням термінів проведення інвентаризації марок як у продавця, так і в підприємства, термінів проведення процедури закупівлі в порядку та у спосіб, встановленим законами України «Про здійснення державних закупівель» та «Про захист економічної конкуренції».

Прийняття постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 р. №188» забезпечує приведення нормативно-правових актів уряду у відповідність з нормою Податкового кодексу і відповідає реалізації єдиної державної політики у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв, створить належні умови для зростання обсягів їх легального виробництва, захисту здоров'я громадян та сприятиме збільшенню надходження коштів до бюджету .

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів вирішив ввести з 1 травня 2013 р. акцизні марки нового зразка на алкоголь і сигарети, підвищивши їх вартість у 2,6 рази.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

384