Кабінет Міністрів пропонує модернізувати Державну кримінально-виконавчу службу і привести до 2017 року умови утримання засуджених в Україні до європейських стандартів, повідомили у прес-службі Мін'юсту.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, основною метою Програми є вдосконалення діяльності кримінально-виконавчої служби щодо дотримання прав і свобод людини, приведення умов утримання засуджених та осіб, взятих під варту, до європейських стандартів, створення умов для виправлення і ресоціалізації засуджених, здобуття ними освіти і придбання професії.

Для цього пропонується збільшити норму житлової площі на кожного засудженого і перейти від утримання в гуртожитках казарменого типу до блокового (камерного) їх розміщення. Крім того, буде значно поліпшена інфраструктура закладів охорони здоров'я та створені всі умови для надання засудженим сучасної медичної допомоги.

Передбачається комплекс заходів і щодо впровадження нових методів соціально-педагогічної підтримки і соціально-психологічного супроводу засуджених. Зокрема, в рамках реалізації програми буде створена нова система відбору та підготовки кваліфікованого персоналу ДКВС.
Також на базі кримінально-виконавчої інспекції пропонується організувати службу пробації (вид покарання без позбавлення волі). На думку авторів документа, це дозволить гуманізувати систему покарань, і запозичувати кращий європейський досвід. Сьогодні інститут пробації існує в багатьох європейських країнах, він дозволяє повертати людей до законослухняної поведінки і попереджати скоєння ними нових злочинів, зазначив міністр юстиції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

412