Росія може гарантувати прокачування 60 млрд кубометрів газу на рік через газотранспортну систему України за умови створення двостороннього газотранспортного консорціуму. Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов під час брифінгу.

«Ми як найбільш перспективний розглядаємо варіант двостороннього газового консорціуму, де Росія прийме на себе зобов'язання транспортувати певну кількість газу. У попередньому плані йдеться як мінімум про 60 мільярдів кубів газу для транспортування через українську ГТС», - сказав Зурабов, повідомляє РІА «Новости».

Він пояснив, що якщо обсяг прокачування буде менше 60 млрд кубометрів газу на рік, то це не дозволить утримувати ГТС України в належному стані.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291