Підозрюваного у вбивствах трьох молодих дівчат у Нововодолазькому районі затримано, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Так, 23 квітня в лісосмузі біля селища Просяне була знайдена задушеною 19-річна дівчина.

Напередодні батьки звернулися до правоохоронних органів із заявою, що їхня донька не повернулася додому.

За інформацією заступника прокурора області Дмитра Кавуна, в перші години після виявлення тіла дівчини була створена слідчо-оперативна група, до якої увійшли найбільш кваліфіковані співробітники міліції та прокуратури.

«Результатом цілодобової роботи групи стало затримання 23-річного жителя Нової Водолаги. Зібрані під час досудового слідства докази вказують на скоєння вбивства цим раніше судимим безробітним молодим чоловіком», - сказав Кавун.

За його словами, затриманий у своїх свідченнях повідомив про свою причетність ще до двох вбивств молодих дівчат, скоєних у районі у 2011-2012 роках.

«Наразі вказані показання відпрацьовуються слідчими. У разі підтвердження інформації про вбивство всіх трьох дівчат зловмисникові загрожує покарання від 10 років до довічного ув'язнення», - підкреслив заступник прокурора області.

Відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
У прокуратурі повідомили, що в Нововодолазькому районі 21 серпня 2011 р. знайдено задушеною молоду дівчину 1995 року народження. 29 квітня 2012 р. з множинними колото-різаними пораненнями було виявлено тіло іншої дівчини, 1987 року народження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281