Країни Митного союзу є важливими торговими партнерами України, тому для розвитку подальшої співпраці з ними Україна працює над отриманням статусу спостерігача в МС і вивченням процесів, що відбуваються в цьому об'єднанні. Про це віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко заявив в інтерв'ю телеканалу «Інтер», повідомляє його прес-служба.

«Президент України Віктор Янукович доручив вивчити досвід країн Митного союзу. Для нас принципово важливо, щонайменше, не втратити рівень товарообігу з цими країнами - на сьогодні це більше 60 млрд доларів. А щоб повністю зрозуміти, що там відбувається, і не втратити товарообіг, ми повинні мати статус. Сьогодні йдуть переговори про те, щоб Україна отримала статус спостерігача при Євразійській економічній комісії», - сказав Бойко.

Віце-прем'єр-міністр додав, що переговори зараз проводяться у двосторонньому форматі.

«Ми зараз ведемо переговори у двосторонньому форматі з нашими партнерами: Білоруссю, Казахстаном, Росією. Після завершення цього процесу ми вийдемо на переговори вже з Євразійською комісією», - сказав він.

Бойко зазначив, що відносно розвитку співробітництва України з Митним союзом та ЄС прозвучало чимало заяв, але більшість з них були виключно політичними і не ґрунтувалися на економічних розрахунках.

Він додав, що отримання Україною статусу спостерігача дозволить точно оцінити всі плюси і мінуси Митного союзу.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна має намір стати спостерігачем при Митному союзі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267