Прокуратура Львівської області перевіряє законність прийнятих рішень органами місцевого самоврядування щодо відзначення 8 і 9 травня, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

У повідомленні наголошується, що наразі рішення міської та обласної рад, з урахуванням вимог ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», не набуло чинності.
Після належного оформлення, підписання і оприлюднення прокуратура Львівської області дасть оцінку законності зазначених рішень, шляхом звернення до суду про їх скасування та визнання протиправними дій органів місцевого самоврядування при їх прийнятті.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 квітня Львівська міська рада прийняла рішення про оголошення 8-9 травня у місті Львові днями скорботи за загиблими у Другій світовій війні і жертвами тоталітарних режимів.

Також міська рада прийняла постанову «Про заборону використання окупаційної символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території Львова».

26 квітня Львівська обласна рада прийняла рішення про вшанування пам'яті українців, полеглих у роки Другої світової війни, в якому звертається до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій, правоохоронних і силових структур області про неприпустимість використання 8 і 9 травня, під час Днів пам'яті жертв Другої світової війни, радянсько-комуністичної чи нацистської символіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

629