На цьому тижні в Україні збережеться тепла погода, проте у зв'язку з проходженням атмосферних фронтів травневі свята будуть супроводжуватися дощами з грозами, повідомив журналістам на брифінгу в понеділок заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

«1-2 травня через територію України проходитиме атмосферний фронт, який зумовить першого травня опади у західних та північних областях, другого травня опади будуть у північних, центральних і східних областях. При переміщенні атмосферного фронту можливі грози, а під час гроз - пориви вітру до 15-20 м/сек», - сказав Прокопенко.

За його словами, температура повітря вночі 1 травня становитиме +10-16 градусів, а вдень досягне позначок +24-30 градусів. У другий день маївки в північних районах України температура почне знижуватися до +3-10 градусів вночі і +17-23 вдень. Однак на півдні все ще буде спекотно - вдень стовпчики термометрів піднімуться до +23-28 градусів, повідомляє «УНІАН».

Опади припиняться до 3-4 травня. Тоді температура повітря вночі складе +5-11 градусів, а вдень - +18-24 градуси.

Новий атмосферний фронт, який також буде супроводжуватися дощами, прийде в країну 5-6 травня. Проте температура повітря істотно не зміниться: вночі стовпчики термометрів покажуть +10-15 градусів, а вдень піднімуться до +23-29 градусів.

При цьому Прокопенко попередив, що 7-9 травня Укргідрометцентр не виключає можливість невеликих заморозків на ґрунті - до -3 градусів.

Як раніше повідомляв ForUm, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив, що в Україні на травневі свята очікується суха спекотна погода майже на всій території країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

548