Під час поїздки закордон в українців найчастіше виникають проблеми з оформленням документів на дітей з Білоруссю та країнами Західної Європи.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив начальник управління прикордонного контролю і реєстрації адміністрації Держприкордонслужби Олександр Біньковський.

«У 2013 році через всі кордони України не пропустили 917 дітей. За 2012 рік - 2 942 дитини. Основна причина - виїзд закордон з неправильно оформленими документами», - повідомив він.

«Згідно зі статистикою, виникають проблеми при виїзді в Білорусь і країни Західної Європи», - підкреслив він.

Згідно з інформацією Державної прикордонної служби, необхідно подбати про наявність нотаріально завіреної згоди батьків, якщо дитина перетинає кордон з третіми особами.
Крім того, прикордонники звертають увагу на особливості виїзду дітей - громадян України в РФ. Зокрема, для цього дітям до 16 років необхідне свідоцтво про народження. Що стосується виїзду до Білорусі, то для цього необхідний проїзний документ дитини або наявність вписаних дітей у паспорті батьків.

У відомстві нагадують, що згідно із законодавством, неповнолітні громадяни України можуть виїжджати з країни за наявності проїзного документа дитини або якщо дитина вписана в закордонний паспорт одного з батьків. При цьому у паспорти батьків з 5-річного віку дитини вклеюється фото.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

492