Генеральний директор ТОВ «ВО «Кременчуцький автоскладальний завод» Микола Черниш констатує, що складання автомобілів китайського автовиробника Geely може початися вже у липні.

«Зараз йдуть переговори, наші фахівці зустрічаються, готують технологічний процес. Я думаю, що початок реанімації складання автомобілів Geely розпочнеться у липні. А зараз поки йде підготовка до запуску», - сказав Черниш.

Він також зазначив, що реанімація складання автомобілів Geely відбудеться завдяки введенню спецмита на імпортні авто.

«Це позитивна новина. Вона дасть позитивний ефект як вітчизняному автопрому, так і економіці в цілому. Тим більше, завдяки введенню спецмита на імпортні авто ми бачимо, що іноземні автовиробники готові входити на український ринок», - додав директор заводу.

Черниш підкреслив, що на базі заводу випускатимуться автомобілі Geely з дизельними та інжекторними двигунами, однак щодо конкретних марок зараз йдуть переговори.

При цьому йому важко назвати конкретну кількість автомобілів Geely, яку випускатиме ТОВ «ВО «Кременчуцький автоскладальний завод».

«У 2008 році ми випустили 15 тисяч автомобілів Geely. Зараз важко назвати конкретну цифру, оскільки змінився ринок. Однак кількість випущених автомобілів буде збігатися з попитом наших співвітчизників на цей автомобіль. А він, я вам скажу, дуже високий, бо цей автомобіль дуже надійний і якісний за розумну ціну», - резюмував директор заводу.

Нагадаємо, що раніше віце-президент і генеральний менеджер з розвитку Geely Holding Group доктор Лінь Джан (Lin Zhang) заявив, що компанія розглядає можливість відновлення великовузлового (SKD) складання на базі Кременчуцького автоскладального заводу. За його словами, Україна була, є і буде пріоритетним ринком для компанії Geely. За обсягами продажів вона займає перше місце серед 46 країн, де представлена ​​ її продукція.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

455