Українців очікує підвищення пенсій. Це торкнеться як ветеранів та інвалідів війни, яким виповнилося 85, так і інших пенсіонерів.
Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході прес-конференції заявила заступник голови правління Пенсійного фонду України Валентина Нікітенко.

«З 1 травня 2013 року, згідно з постановою Кабміну, інвалідам війни 2 і 3 групи з числа учасників бойових дій у період ВВВ і самих учасників ВВВ, яким виповнилося 85 років і більше, мінімальний розмір пенсійної виплати встановлено на рівні 285% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Таким чином, у кожного учасника бойових дій та інвалідів війни пенсія не може бути менше 2547,9 грн», - сказала Нікітенко.

За її словами, перерахунок пенсій проведено для 60 тисяч 85-річних ветеранів без їхнього звернення до ПФ.

«Крім того, у травні пенсіонери отримають підвищення пенсій у зв'язку із зростанням заробітної плати в Україні у 2012 році. Розміри пенсій збільшуються з 1 березня 2013 року на коефіцієнт, який відповідає 20% темпів зростання середньомісячної зарплати за минулий рік порівняно з 2011 роком. Перерахунок пенсій проводиться особам, підвищення пенсійних виплат яких у минулому році не перевищував цей коефіцієнт. Підвищення очікує 348, 72 тис. осіб», - зазначила вона.

У результаті цього, за її словами, пенсіонери отримають підвищення у розмірі від 35 до 135 грн, залежно від розміру пенсій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

513