В Україні необхідно впровадити європейську систему контролю за ваговими нормами для вантажного транспорту. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, представляючи Концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства, повідомляє прес-служба чиновника.

За його словами, вона була розроблена на основі аналізу кращих практик розвитку та управління автодорожнього господарства в країнах Європейського Союзу.

У документі наголошується, що 88% автодоріг в Україні спроектовані на навантаження на вісь 6 тонн, у той час як сучасний вантажний автотранспорт має навантаження 11,5 тонни на вісь. «Кількість великовантажного транспорту щорічно зростає. При цьому, за оцінкою експертів, 30-40% великовантажних автомобілів виїжджають на дороги з понаднормативним завантаженням. За розрахунками експертів, рух великовантажного автотранспорту зменшує міжремонтні періоди автодоріг і мостів у 2 рази», - зазначив він.

«Потрібне впровадження європейської системи контролю за ваговими нормами і оплати за користування дорогами для вантажного транспорту з навантаженням на вісь 11,5 тонни, а також посилення відповідальності та штрафів за перевищення вагових норм», - сказав Вілкул.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200