Збитковість діяльності НАК «Нафтогаз України» обумовлена ​​різницею в ціні між дорогим російським газом і низьким тарифом на газ для теплокомуненерго. Про це віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко заявив в інтерв'ю телеканалу «Інтер», повідомляє його прес-служба.

«Нафтогаз» завжди ніс на собі значне соціальне навантаження, оскільки у нього єдина збиткова сфера діяльності - це те, що купується газ по 400 доларів відповідно до контракту з «Газпромом», а продається теплокомуненерго по 150 доларів. Ця різниця лягає тягарем на «Нафтогаз», - сказав Бойко.

При цьому він зазначив, що Президент України Віктор Янукович виключив можливість підвищення тарифів на газ для населення.

«Коли постало питання - піднімати тарифи чи ні, позиція Президента Віктора Януковича була така: ми не можемо перекласти цей кабальний контракт на плечі людей. Тому це завдання «Нафтогаз» сьогодні витримує за рахунок інших, більш прибуткових сфер діяльності - це видобуток і продаж газу, транзит газу», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Він акцентував, що «Нафтогаз» є великим платником податків, а діяльність компанії абсолютно прозора.

«Нафтогаз» - державна компанія, яка виплачує податки в повному обсязі та абсолютно прозоро працює в частині оподаткування і виплат до бюджету. Більше того, за перший квартал компанія виплатила близько 6 млрд грн податків. Це більше, ніж минулого року», - підсумував Бойко.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що ціна на російський газ для України може бути знижена у другому кварталі 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226