У селі Джурин Шаргородського району Вінницької області троє місцевих підлітків сплюндрували 66 могил на старому єврейському кладовищі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, повідомили у прес-службі Вінницької міліції.

«Місцева єврейська громада звернулася у міліцію з повідомленням, що на старому кладовищі невідомі пошкодили надгробки на 66 могилах. Вже через кілька годин після цього міліціонери встановили винуватців погрому. Під підозру потрапили троє місцевих молодиків, найстаршому із яких 18 років, двоє інших - 14-річні восьмикласники. Хлопці зізналися, що проходячи через кладовище, вирішили випробувати на міцність могильні плити», - йдеться у повідомленні.

Як з'ясували працівники правоохоронних органів, підлітки збивали ногами могильні плити, рахуючи трофеї. Таким способом вандали розважалися кілька днів, поки наслідки цього не побачили жителі села.

«Розвага» підлітків кваліфікована як наруга над могилою. За такий злочин передбачається покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі строком на 3 роки.

Як раніше повідомляв ForUm, днями на одному із кладовищ м.Зугрес двоє вандалів зруйнували 15 могил заради металевих частин надгробків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

489