Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів забезпечити у чотиримісячний термін введення механізму часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування хворих на цукровий діабет. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, коментуючи Указ Президента України (№239/2013), виданий за результатами розгляду цього питання на засіданні Радбезу 29 березня 2013 року, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, для цього буде застосовано державне регулювання цін з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін.

Клюєв також підкреслив, що Президент України продовжить уважно контролювати виконання своїх доручень, а також рішень РНБО, які стосуються забезпечення громадян країни якісними і доступними ліками.

Він повідомив, що владі належить ще велика робота з удосконалення системи контролю якості ліків, які надходять на український ринок. У результаті терапевтична ефективність кожного препарату, який проходить державну реєстрацію, а потім потрапляє в аптеки, повинна бути достовірно підтверджена, сказав секретар Радбезу.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що уряд повинен активізувати роботу щодо забезпечення населення якісними і доступними лікарськими засобами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358