Над музеєм Булгакова у Києві нависла загроза - на нього може зійти зсув з гори Уздихальниці. Про це пише газета «Сегодня».

«Ми побудували підпірну стінку з боку музею. Але це не гарантує безпеку - схили гори дуже хиткі. Може піти дощ, і маса землі сповзе прямо на нас», - розповів перший директор музею Булгакова Анатолій Кончаковський.

«Ймовірність зсуву у бік музею Булгакова при зливі існує. Років 12 тому там уже був великий зсув. Великий пласт землі має дуже потужну силу, він зносить все на своєму шляху, особливо дерева, які кидає, як тріски. Але сподіваюся, що таке не станеться», - заявив головний гідрогеолог КП «СУППР» Василь Боковий.

Як пише видання, зсув, що зійшов не так давно поруч з музеєм, навис над трансформаторною підстанцією. Поруч з нею землею придавлені два силових кабелі. «Якщо дроти пошкодяться, без електрики можуть залишитися десятки будинків. Страшно торгувати поруч з обвалом, хоча біля нього збирається чимало туристів, які можуть щось купити», - розповіла продавець сувенірів Світлана.

У КП «СУППР» зазначили, що зсув на Андріївському не прибирають через відсутність фінансування. «У Києві 120 зсувонебезпечних місць, 46 із них визначені як проблемні, і ще вісьмом присвоєно статус таких, де ситуація критична. Роботи дуже дорогі (20-30 млн грн - ліквідація одного. - Ред.). Їх і будемо усувати в першу чергу. Зсув на Уздихальниці до цього списку не входить. Думаю, що тут досить буде прибрати землю і засіяти траву», - пояснив Боковий.

Нагадаємо, станом на 8 квітня у Києві було зафіксовано 18 зсувів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135