Президент України Віктор Янукович привітав керівництво, гравців, тренерів футбольного клубу «Шахтар» (Донецьк) та його вболівальників з достроковою перемогою у чемпіонаті України, повідомляє прес-служба Глави держави.

«У цьому сезоні ви продемонстрували свої найкращі якості і прекрасну командну гру. Сподіваюся, що досягнутий успіх клубу стане запорукою подальших вагомих досягнень у міжнародних футбольних змаганнях», - йдеться у привітанні Президента.

Янукович побажав спортсменам міцного здоров'я, невичерпної енергії та нових спортивних звершень в ім'я України.

Нагадаємо, зігравши вчора, 28 квітня, у 26-му турі національної першості на своєму полі внічию 1:1 з харківським «Металістом», «гірники» вчетверте поспіль стали найсильнішими в Україні.

У матчі на «Донбас Арені» «Металіст» на 39-й хвилині вийшов вперед після голу Марко Девіча. «Шахтар» зрівняв рахунок на 84-й хвилині після голу Ілсіньо.

Після 26 турів «Шахтар» набрав 71 очко і став недосяжним для інших команд. «Металіст» і «Динамо» набрали по 56 очок. В активі «Дніпра» - 49 пунктів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За кількістю чемпіонських титулів в Україні лідирує «Динамо» - 13. У «Шахтаря» - 8 титулів. Один раз чемпіоном ставала сімферопольська «Таврія».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220