Знайдено фрагмент одного із літаків, що врізався у вежі Всесвітнього торгового центру (ВТЦ) у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року, повідомляє «Associated Press».

Уламок шасі літака близько 1,5 метра у висоту і близько 0,9 метра завширшки був виявлений у районі майданчика, відведеного під будівництво ісламського культурного центру, - за три квартали від того місця, де стояли «вежі-близнюки». Знахідка була зроблена геодезистами, які оглядають виділене під будмайданчик місце. Про виявлений фрагмент вони повідомили поліцію, передає «lenta.ru».


 
Незважаючи на те, що уламок шасі сильно понівечений і покритий шаром іржі, на ньому можна розглянути ідентифікаційний номер Boeing, заявив представник департаменту поліції Нью-Йорка Пол Брауні. Район, у якому виявлено фрагмент шасі, буде додатково перевірений медекспертами на наявність останків, додав він.

11 вересня 2001 року терористи із «Аль-Каїди» викрали чотири пасажирські літаки. Два з них врізалися у висотні «вежі-близнюки» Всесвітнього торгового центру на Манхеттені, третій впав на Пентагон, а четвертий розбився у Пенсільванії. Внаслідок теракту загинули близько трьох тисяч осіб, із них майже 2,7 тисячі осіб - у «баштах-близнюках».

На місці теракту в Нью-Йорку, відомому під назвою Ground Zero, проводиться масштабна реконструкція, яка включає в себе, крім іншого, будівництво ісламського культурного центру з мечеттю. У 2010 році план зведення центру викликав бурхливі суперечки у суспільстві. Противники будівництва заявляли, що його поява ображає пам'ять жертв 9/11 і травмує їхніх родичів. Опоненти, у свою чергу, нагадували про свободу віросповідання і вказували, що центр планується звести на деякому віддаленні від колишніх «веж-близнюків».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

839