Ковпаківський районний суд засудив 30-річну жительку Сум до двох років позбавлення волі за скоєння неправдивого повідомлення про мінування.

Як повідомляє сектор зв'язків з громадськістю Управління МВС в області, жінка, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, вирішила пожартувати і повідомила про замінування двох під'їздів житлового будинку.

«Після нічного телефонного дзвінка невідомої жінки за вказаною адресою терміново виїхали співробітники міліції та фахівці вибухо-технічної служби. Правоохоронцям довелося підняти і евакуювати жителів будинку, щоб обстежити під'їзди і прилеглу до них територію», - йдеться у повідомленні.

Вибуховий пристрій не виявили.

Встановлено, дзвонила мешканка «замінованого» будинку, яка, посварившись з чоловіком і випивши з подругою, вирішила підняти собі настрій за допомогою жартів з міліцією.

У залі суду жінка повністю визнала свою вину.

Судді врахували, що обвинувачена раніше в поле зору правоохоронців не потрапляла, характеризується тільки з позитивного боку, до того ж має на утриманні двох малолітніх дітей, і присудили їй два роки позбавлення волі. Однак враховуючи, що це її перше правопорушення, жінку звільнили від відбування покарання з випробуванням, якщо протягом визначеного судом іспитового строку - одного року не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов'язки, а саме не буде виїжджати за межі України і повідомлятиме про зміну місця проживання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290