Громадянин України Микита Панасенко був відпущений судом Нью-Джерсі під підписку про невиїзд, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

«За інформацією генконсульства України у Нью-Йорку, 7 квітня на залізничній станції міста Хобокен (штат Нью-Джерсі) був затриманий громадянин України Микита Панасенко, який мав речовини, які, на думку правоохоронців, могли використовуватися для виготовлення вибухонебезпечних пристроїв», - повідомив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він додав, що після встановлення особи українець відразу ж був відпущений, проте вже 15 квітня, після вибухів у Бостоні, правоохоронці США провели кілька операцій, у ході однієї із яких Панасенко був затриманий у своєму помешканні.

За інформацією МЗС, 24 квітня в окружному суді округу Хадсон українцю були пред'явлені звинувачення за кількома статтями Кодексу законів Нью-Джерсі, передає «Інтерфакс України».

«Незважаючи на висунуті звинувачення, цей громадянин відразу ж був звільнений під підписку про невиїзд», - повідомив Перебийніс.

Він додав, що від Панасенка не вимагали грошової або майнової застави.

Станом на п'ятницю, 26 квітня, генконсульство України у Нью-Йорку не отримувало офіційних повідомлень про арешт цього громадянина, сам Панасенко за допомогою до дипломатів не звертався.

Раніше у п'ятницю Панасенко на своїй сторінці у Facebook написав, що перевозив саморобні феєрверки, які збирався підірвати у лісі.

За інформацією прес-центру Служби безпеки України, Панасенко у період проживання в Україні не потрапляв у поле зору правоохоронців, даних про його причетність до терористичних, екстремістських і радикальних угруповань немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

395