Президент Федерації Боснії і Герцеговини Живко Будимир підозрюється у корупції у зв'язку з численними помилуваннями засуджених, поліція проводить обшук у його кабінеті, повідомляють боснійські ЗМІ.

БіГ складається з двох частин - Федерації Боснії і Герцеговини (мусульмано-хорватської) і Республіки Сербської. Це союз двох територіальних утворень, що мають відокремлене положення. Хорват Будимир є 11-м за рахунком президентом Федерації, він обійняв посаду 11 березня 2011 року. Він є членом Хорватської партії права Боснії і Герцеговини.

Деякі ЗМІ повідомили про арешт президента, проте офіційно ці відомості не підтверджуються.

За даними прес-секретаря президента Лаури Бошняк, Будимир перебуває у будівлі президії БіГ у Сараєві, де співробітники Державного агентства з розслідувань і охороні (SIPA) проводять обшук у його кабінеті. Бошняк спростувала повідомлення про те, що Будимир підозрюється в отриманні хабара у розмірі 47 тисяч боснійських марок (23,5 тис.євро), передає РІА «Новости».

Згідно з офіційним повідомленням SIPA, на території Боснії і Герцеговини у п'ятницю проводяться три поліцейські операції за наказом прокуратури і суду БіГ, одна із яких пов'язана зі справою про корупцію. ЗМІ з посиланням на джерела в поліції повідомляють, що обшуки йдуть у будівлі уряду Федерації БіГ у місті Мостарі, що на півдні країни.

За даними боснійських ЗМІ, Будимир тільки минулого року помилував 96 осіб, більшість із яких не мали відповідних рекомендацій, оскільки йшлося про людей із кримінального середовища, пов'язаних з політичними колами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

349