Єврокомісія прийняла рішення надати Кіпру додатково 21 млн євро, щоб допомогти країні впоратися з поточною соціально-економічною кризою.

Про це заявив у п'ятницю єврокомісар з питань регіональної політики Йоханнес Хан, передає «ИТАР-ТАСС».

«Наше рішення покликане допомогти Кіпру вирішити свої економічні проблеми. Кошти, виділені із регіональних фондів, підуть на підтримку малого та середнього бізнесу та молодіжної зайнятості, що, у свою чергу, повинне сприяти зростанню робочих місць», - сказав він.

Додаткові кошти не входять до програми міжнародної антикризової допомоги, розмір якої становить 10 млрд євро, а виділені із європейських фондів розвитку.

Згідно з даними Європейського центрального банку, вкладники кіпрських банків встигли вивести 1,8 млрд євро зі своїх рахунків у березні, коли Єврогрупа прийняла рішення про «стрижку» депозитів як умову виділення кредитної допомоги острівній державі.

Обсяг депозитів у кредитних організаціях Кіпру минулого місяця скоротився на 3,9% порівняно з лютневим показником і склав 44,6 млрд євро. За даними ЄЦБ, зниження депозитів було зафіксоване вже вдесяте поспіль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308