Затриманий у США з саморобними вибуховими пристроями громадянин України Микита Панасенко виїхав до США для навчання у 2002 році самостійно і не мав стосунку до державної програми обміну студентами. Про це заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

«Він вчився з 2003 по 2007 рік у Каліфорнійському університеті, де отримав ступінь бакалавра, у 2010 році в іншому університеті закінчив магістерські курси», - розповів Табачник, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його даними, з 2010 року Панасенко працював у фірмі з виробництва комп'ютерних програм для казино.

Міністр не став відповідати на запитання про те, яку школу закінчив Панасенко в Україні, пославшись на закон «Про захист персональних даних».

Нагадаємо, за даними американських ЗМІ, у США незадовго до теракту у Бостоні поліція затримала уродженця Києва, 27-річного Микиту Панасенка, який намагався провезти в потягу два саморобних вибухових пристрої.

У СБУ заявили, що уродженець Києва Микита Панасенко, якому пред'явили звинувачення у незаконному зберіганні вибухових речовин та пристроїв у США, і члени його сім'ї у період проживання в Україні не потрапляли у поле зору правоохоронців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418