Після тривалих переговорів із засудженою екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко керівництво колонії так і не отримало її згоди на вивезення із лікарні та етапування до суду, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«Вона знову відмовилася від участі, як всі попередні рази, і не може пояснити, як можна вимагати участі у суді, але при цьому відмовлятися навіть вийти із кімнати», - повідомив керівник Качанівської колонії Ігор Колпащиков.

Тимошенко також не погодилася на участь у засіданні шляхом відеоконференції, незважаючи на наявність такої можливості.

Зокрема, як аргумент своєї відмови вона сказала, що не хоче дивитися на змонтоване і сфальсифіковане відео із зали суду.

«Хоча, напевно, Тимошенко повинна б розуміти відсутність можливості будь-якого впливу на відеотрансляцію у режимі реального часу із зали суду, тим більше, що одні з її адвокатів у цей час може перебувати у суді, інші поруч з нею і надалі підтвердити їй факт відсутності якихось фальсифікацій», - йдеться у повідомленні.

Також у ДПтСУ поінформували, що заявки у міліцію відкликані.

«Ми відпустили конвой і ДАІ. Люди знову витратили даремно половину свого робочого дня. Тому від себе особисто я хочу подякувати керівництву УВС і Внутрішніх військ за розуміння нашої ситуації, в якій ми опиняємося щоразу, коли засуджена з метою привернення до себе уваги починає розігрувати спектакль одного актора, який ніяк не може зібратися до суду», - сказав Колпащиков.

Як повідомляв ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

9 травня Тимошенко перевели із колонії у Центральну клінічну лікарню №5 (Харків).

Згідно із заявою МОЗ, з медичної точки зору необхідності у перебуванні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у лікарні давно немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325