Згідно з Президентською національною програмою щодо охорони праці, на поліпшення умов гігієни праці та профілактику ризиків виробничого травматизму і профзахворювання виділять близько 60 млн гривень.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході прес-конференції заявив перший заступник голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан.

«Ця програма обов'язково потрібна. Ми працювали над нею два роки, і вона повинна дати результат. На профілактику профзахворювань у цій програмі виділено майже 60 млн грн», - зазначив він.

Крім того, серед заходів програми, спрямованих на вирішення питань профзахворювань: розробка рекомендацій щодо профілактики захворювань рятувальників, визначення рівня профзахворювань на залізорудних, металургійних, гірничодобувних нафтогазовидобувних, машинобудівних підприємствах.

Також програма передбачає дослідження проффакторів ризику, виникнення нещасних випадків, що призвели до смерті серед найбільш уразливих професійних груп працівників, низку заходів, пов'язаних з питаннями профопромінення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315