Заступник голови Єврогазбанку Роман Горбачов констатує, що прибутковість за гривневими депозитами перекриває будь інфляційні ризики.

«З початку року по нашому банку ми спостерігаємо перекіс валютних вкладів у бік гривневих. Якщо раніше у нас більшість становили депозити в іноземній валюті, то зараз - у національній. Не думаю, що падіння ставок за депозитами якось відіб'ється на падінні попиту на вклади у гривні або навіть до їх переведення у валюту. Цього не буде, люди ж у нас отримують переважно гривню, тому їм краще працювати з нею. Тим більше, за валютними депозитами ставки точно так само пропорційно падають», - констатує він.

У той же час, за його словами, зараз у банківській системі спостерігається тенденція до переведення валютних депозитів у гривневі

«Зараз у нас взагалі відбувається тенденція переведення валютних депозитів у гривневі. Це результат падіння девальваційних очікувань», - додав банкір.

На думку Горбачова, це явище пов'язане з тим, що українці почали більше довіряти національній валюті. «Прибутковість по гривні перекриває будь інфляційні ризики. В принципі, ця тенденція пов'язана з тим, що в людей з'явилася довіра до національної валюти. Так, минулого року були певні політичні ризики, деякі експерти прогнозували девальвацію до 9 гривень за долар. Тепер же є можливість тверезо оцінити, що передумов для неї немає», - резюмував фінансист.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247