Проект Mars One щодо відправлення на однойменну планету в один кінець офіційно відкрив набір учасників.

За планами розробників, перші колоністи опиняться на Марсі рівно через десять років, 22 квітня 2023 року, повідомили керівники проекту на прес-конференції. Завдання проекту, який базується у Нідерландах, полягає у здійсненні пілотованої експедиції на Марс до 2023 року.

Чотири астронавти проекту стануть першими марсіанськими колоністами і проведуть залишок життя у марсіанському поселенні, яке буде побудоване для них технікою, відправленою на Марс завчасно. Вимоги до учасників місії, яка стане першим у своєму роді реаліті-шоу, були оприлюднені на початку 2013 року. Для того щоб відправити людину на Марс, не потрібно ніяких нових винаходів. Можливі затримки, можлива перевитрата бюджету, можливі навіть невдачі, але це можливо», - заявив на прес-конференції керівник проекту Mars One Бас Лансдорп.

Він стверджує, що фонд ще до початку офіційного відбору отримав близько 10 тисяч листів від бажаючих взяти участь у проекті. До липня 2013 року організація розраховує зібрати близько мільйона заявок у вигляді відеороликів тривалістю в одну хвилину, причому для відсіювання «несерйозних» кандидатів подання заявки коштуватиме до 25 доларів - ці кошти підуть на фінансування етапів відбору.

До липня 2015 року організатори відберуть 24 кандидати в астронавти, які наступні сім років будуть готуватися до майбутнього польоту у командах по чотири людини. Перший політ на Марс оцінений у 6 мільярдів доларів. Велику частину першої суми організатори розраховують залучити через продаж прав на трансляцію глобального реаліті-шоу, яке розпочнеться вже на етапі відбору учасників, передає РІА «Новости».

Нагадаємо також, що некомерційний фонд першого у світі космічного туриста Денніса Тіто Inspiration Mars («Натхнення Марс») збирається відправити двох людей - чоловіка і дружину - в подорож на Червону планету. На відміну від проекту голландців, ця експедиція передбачає повернення на Землю.

Умови польоту максимально оптимізовані, однак, незважаючи на це, туристам доведеться провести півтора року у повній ізоляції в закритому приміщенні в 17 квадратних метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

867