Керівники Києва Олександр Попов, Львова - Андрій Садовий, та Вінниці - Володимир Гройсман є найуспішнішими «міськими» євроінтеграторами в Україні. Про це пише «Обозреватель» у статті «Шлях України до Європи лежить через Київ, Вінницю та Львів».

«Очевидно, що швидкість, з якою Україна рухається в бік Європи, в першу чергу залежить від ступеня інтеграції європейських компаній в українську економіку і навпаки. Адже наша країна для ЄС, в першу чергу, величезний ринок збуту, - зазначає автор. - Тому основні події відбуваються не в органах центральної влади, а в регіонах. Наприклад, обсяг іноземних інвестицій у Львів досяг мільярда доларів. Чи можна розцінювати цей факт як внесок тамтешнього мера Андрія Садового в євроінтеграцію України? На наш погляд, безумовно. До речі, той же Садовий успішно лобіює за кордоном проект львівського індустріального парку - відразу кілька десятків великих європейських інвесторів зацікавилися цим проектом».

«Не менш вагомий внесок у справу євроінтеграції України вносить і міський голова Вінниці Володимир Гройсман. Загальний обсяг інвестицій в економіку міста при ньому зріс у 43 рази! Зовнішньоекономічну активність Гройсмана видно навіть пересічному обивателю», - зазначає автор матеріалу.

«Не відстає від Садового з Гройсманом і голова Києва Олександр Попов... Тільки із Австрії на 1 січня 2013 року в економіку Києва вже інвестовано 2,7 мільярда доларів. Не дивно, що у віденському бізнес-форумі, організованому Поповим, взяли участь понад 70 австрійських компаній. Західний бізнес цікавлять конкретні інвестиційні проекти, запропоновані міською владою. Як і у Львові, у Києві існує проект створення індустріально парку. У столиці України планують розвивати фармацевтичну промисловість, виробництво високоточних приладів, радіолокаційної техніки і засобів зв'язку. Тому зацікавленість європейських інвесторів у тому, щоб вкладати кошти у ці міста, цілком зрозуміла», - наголошується у статті.

Як зазначає автор, у Євросоюзі величезне значення надають наявності дієвої стратегії розвитку міста, і керівники вищеназваних міст такі стратегії мають. У результаті Київ, Львів та Вінниця все частіше згадуються в європейському бізнес-співтоваристві як інвестиційно привабливі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210