Списки людей, які отримують державну допомогу як потерпілі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, мають бути ретельно перевірені. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Президент України Віктор Янукович під час робочої поїздки на Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС».

«Державна допомога має надаватися виключно тим, хто її потребує і має на це законне право», - вважає Глава держави.

У той же час він висловив переконання, що виплати чорнобильцям повинні бути збільшені.
«Внаслідок аварії на ЧАЕС постраждало близько 5 млн осіб, майже половина з них - громадяни України, близько 105 тис. українців внаслідок трагедії стали інвалідами. Держава надає підтримку цим людям. Але чи можемо ми сказати, що вона достатня? Вважаю, що ні», - сказав Янукович.

Президент повідомив, що цього року з держбюджету на соцвиплати чорнобильцям буде виділено 2 млрд 623 млн грн.

«На лікування чорнобильців передбачено менше 50 млн грн, що також недостатньо. Тому, безумовно, уряду потрібно знайти можливість збільшити державні витрати на соціальний і медичний захист громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС», - заявив Глава держави.

Як повідомляв ForUm, сьогодні - 27-а річниця аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Аварія сталася вночі 26 квітня 1986 року: стався вибух, який повністю зруйнував 4-й реактор.
 
Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

434