Напередодні Великодня українці зможуть купити необхідні продукти харчування за нижчою ціною на оптових ринках сільгосппродукції (ОРСП). Так, на них відсутні посередники, які необґрунтовано завищують вартість продукції. А придбати необхідні продукти можна безпосередньо у виробника.

Таким чином, діючі ОРСП сприяють збереженню стабільної цінової ситуації на продукти харчування і захищають гаманці українців.

Про це повідомив заступник директора Департаменту економічного розвитку аграрного ринку Мінагрополітики Олексій Кузьменков.

«Завдяки розвитку оптових ринків сільгосппродукції українці можуть уникнути додаткових витрат через передсвяткове подорожчання продукції харчування. Причиною ж такого подорожчання є необґрунтовані дії спекулянтів. А в системі ОРСП поняття спекуляції відсутнє, адже саме виробник тут реалізує свою продукцію без посередників. Тому зараз важливо, щоб оптові ринки активізували свою роботу в період підвищеного попиту», - зазначив Олексій Кузьменков.

Заступник директора Департаменту нагадав, що на сьогодні в Україні працюють 3 оптові ринки сільгосппродукції - «Шувар» у Львові, «Столичний» у Києві та «Господар» у Донецьку. Всього статус ОРСП отримали 11 ринків у Львівській, Київській, Запорізькій, Одеській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Рівненській, Луганській і Миколаївській областях і в Маріуполі.

Як раніше повідомляв міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, діючі ОРСП вже довели свою ефективність. Тому розвиток інфраструктури аграрного ринку залишається одним із пріоритетних завдань очолюваного ним відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278